Cadeautje voor jou!

Wat fijn dat je mijn cadeautje in goede orde ontvangen hebt! Benieuwd naar alles wat er in zit en waarom het in het pakketje terecht is gekomen? Op deze pagina lees je hier meer over.

 

 

Lavendel

 

 

 

 

 

 

De lavendelplant staat bekend om haar rustgevende werking. Deze gedroogde lavendel heb ik afgelopen zomer uit mijn eigen tuin geplukt en brengt jou hopelijk, samen met de rest van het cadeau, een gevoel van rust.

 

 

Thee

 

 

 

 

 

 

Kook, voor je de rest van de pagina leest, eerst water en zet een lekker kopje thee voor jezelf. Met deze mix van frambozenblad, citroenverbena en lavendel kun je een pauze nemen en tot rust komen.

 

 

Magnesium badzout

 

 

 

 

 

 

Als je dan toch met water in de weer bent; gebruik het zakje badzout voor een ontspannend (voeten)bad. De inhoud van het zakje zou genoeg moeten zijn om 1 keer een ligbad te vullen. Als je geen bad hebt, of liever vaker geniet van dit heerlijk ruikende zout met magnesium, vul je een teiltje met warm water en steek je daar je voeten in. Magnesium heeft een ontspannende werking.

 

 

De les van de fles

 

 

 

 

 

 

In het pakketje zit ook een klein flesje met een bodempje grond erin. Dit flesje mag je voorzichtig aanvullen met wat water en de dop er weer stevig op doen. Als je het flesje schudt, zal de grond zich mengen met het water. Het water is onrustig en troebel. Je kunt dit zien als synoniem voor onze onrustige en vertroebelde geest. Die willen we vaak tot rust brengen door nog meer te doen, wat vervolgens alleen maar meer beweging in het water en de grond brengt. Als je het flesje met rust laat, zal de grond langzaam naar de bodem zakken en het water weer helder worden. Datzelfde geldt voor je geest die tot rust mag komen doordat jij je er niet meer mee bemoeit. Stilstand en rust brengen helderheid. Dit flesje mag je daaraan herinneren.

 

 

Deurhanger

 

 

 

 

 

 

Terwijl jij een momentje voor jezelf neemt, kun je deze hanger aan de deur hangen om je huisgenoten duidelijk te maken dat je even niet gestoord wilt worden. Dit kun je uiteraard ook doen als je mijn lessen blijft volgen via Yogastudio Yoia.

 

 

Yoga Nidra

 

 

 

 

 

 

Op veler verzoek heb ik een yoga nidra ingesproken. Zoek een lekker rustig plekje op (bijvoorbeeld in bed) en geniet de komende 40 minuten van de ontspanning die yoga nidra kan geven. Je kunt de audio hieronder beluisteren. Wil je de yoga nidra liever downloaden? Klik dan op deze link.