Blog

Zoom downloaden

 

Om Zoom te kunnen gebruiken moet je het programma (gratis en eenmalig) op je apparaat installeren. Zoom werkt op zowel laptops, smartphones en tablets. Belangrijk is om een apparaat te kiezen dat een microfoon, luidspreker en camera heeft. Op veel apparaten zit dit tegenwoordig standaard. Het is niet nodig om een account aan te maken voor Zoom.

 

Wellicht heb je al eerder meegedaan aan een Zoom-meeting. In dat geval zal Zoom al geïnstalleerd zijn op je apparaat en kun je deze stap overslaan.

 

Hieronder vind je de verschillende download-links voor Zoom. Pak het apparaat erbij wat je tijdens de lessen wilt gebruik en klik vanaf dat apparaat op de bijpassende link.

 

Laptop (Windows):

https://zoom.us/support/download?os=windows

Klik op bovenstaande link. De download begint direct. Zodra die klaar is, klik je in je browser (meestal linksonder in het scherm) op “ZoomInstaller.exe” en doorloop de installatie. Als de installatie voltooid is, opent Zoom automatisch.

 

MacBook (Apple):

https://zoom.us/support/download?os=mac

Klik op bovenstaande link. De download begint automatisch. Zodra de download klaar is, zal er een pijltje in rechtsboven in de balk verschijnen. Klik op dit pijltje en dubbelklik daarna op “Zoom.pkg”. Doorloop de installatie volgens de instructies die in beeld verschijnen.

 

iPhone of iPad:

https://itunes.apple.com/us/app/id546505307

Klik op bovenstaande link. De Appstore wordt dan geopend. Hier klik je op “Download.” De app wordt nu op je apparaat geïnstalleerd. Het download-icoontje zal veranderen naar “Open” zodra de app geïnstalleerd is.

 

Android smartphone of tablet:

https://play.google.com/store/apps/details?id=us.zoom.videomeetings

Klik op bovenstaande link, waardoor je in de Play Store terecht komt. Klik op “Installeren.” De app wordt gedownload en geïnstalleerd. Zodra de knop “Openen” verschijnt is Zoom op je Android apparaat geïnstalleerd.

 

Updates

Het kan soms zijn dat er een nieuwere versie van Zoom beschikbaar komt. Als dat het geval is, verschijnt bij het afsluiten van het programma een melding over de update. Klik dan op “Update” en wacht tot het startvenster van Zoom weer verschijnt. Je kunt het programma dan afsluiten, je beschikt nu over de nieuwste versie van Zoom.

 

Zoom gebruiken zonder installatie

Wil je Zoom gebruiken zonder installatie? Ook dat is mogelijk, volg dan de volgende stappen.

Klik op de link naar de les. Zoom opent dan in de standaardbrowser. Klik op de knop ”Having issues with Zoom Client? Join from Your Browser”. Vul je naam in en vink “I’m not a robot” aan. Klik op “Join.” Klik op het volgende scherm op “Join with computer audio.” Je komt nu in de les terecht via je browser.