Blog

Yogabenodigdheden

 

Voor mijn online lessen heb je weinig nodig. In deze blog lees je meer over de materialen die je (eventueel) kunt gebruiken.

 

Yogamat

Het is fijn om de lessen te volgen op een yogamat. Als je deze niet hebt, kun je ook een tapijt, deken, handdoek of slaapzak gebruiken. Zoek iets dat zacht genoeg is om comfortabel op te steunen, maar niet té zacht. Dan raak je namelijk sneller uit balans bij het doen van de oefeningen. Uiteraard is het ook mogelijk om af te wisselen tussen bijvoorbeeld een dikke yogamat en de vloer. Onderzoek maar wat bij jou past.

 

Zittende houdingen

Voor de zittende houdingen is het fijn als je ontspannen kunt zitten. Hiervoor kan een meditatiekussen handig zijn. Vaak kun je net iets makkelijker zitten wanneer je heupen hoger zijn dan je knieeën. Heb je geen meditatiekussen? Zoek dan een ander kussen waarop je fijn kunt zitten. Je kunt de zittende oefeningen ook op een stoel doen. 

 

Eindontspanning

Daarnaast is het fijn om voor de eindontspanning een deken (of meerdere!) bij de hand te hebben. Zo voorkom je dat je afkoelt.

Kun je je hoofd niet lekker neerleggen als je op de grond ligt? Neem dan een opgevouwen deken of klein kussentje voor onder je hoofd. Voor sommigen is het ook fijn om een opgerolde deken of iets anders onder de knieeën te leggen

 

Wees creatief

Het voordeel van thuis yoga beoefenen is dat je allerlei materialen bij de hand hebt. Dat hoeven geen officiële 'yogaprops' te zijn. Met een beetje creativiteit kun je voor jezelf de juiste hulpmiddelen kiezen. Wil je hier meer over weten? Vraag er dan gerust naar in de les of neem contact met me op.