Blog

Technische benodigdheden

 

Bij het volgen van online lessen komt een stukje techniek kijken. Maar vaak klinkt dat enger dan het is. In deze blog lees je meer over wat je nodig hebt om deel te nemen aan de online lessen.

 

Software

Voor de lessen maken we gebruik van het programma Zoom. Dit is een programma dat speciaal gemaakt is voor het houden van digitale bijeenkomsten, waarbij interactie tussen de deelnemers mogelijk is. Het is niet nodig om een account aan te maken voor Zoom.

 

Ik heb verschillende blogs gemaakt over het gebruik van Zoom. Heb je na het lezen van deze blogs nog vragen? Neem dan gerust contact met me op!

 

Hardware

Zoom werkt op zowel laptops, smartphones en tablets. Belangrijk is om een apparaat te kiezen dat een microfoon, luidspreker en camera heeft. Op veel apparaten zit dit tegenwoordig standaard. Daarnaast is het ook handig dat het apparaat makkelijk te verplaatsen is én op zichzelf kan staan. Een relatief groot beeldscherm is fijn om de les goed te kunnen zien.

 

Internetverbinding

Voor Zoom is het natuurlijk belangrijk om een internetverbinding te hebben. Zoek daarom een plek in je huis waar je goed WiFi-bereik hebt, of je apparaat kunt aansluiten op een internetkabel. Je kunt de les ook volgen via een mobiele dataverbinding. Houdt er dan wel rekening mee dat videobellen behoorlijk wat data verbruikt en dat hier (buiten je bundel) kosten aan verbonden kunnen zitten.