Blog

Plaatsing van je apparaat

 

Tijdens de les is het fijn om je apparaat in de buurt te houden. Maar hoe kies je nu de beste plek? In deze blog lees je er meer over.

 

Geluid

Zorg ervoor dat je apparaat zich binnen gehoorsafstand bevindt, zodat je de audio van de les goed kunt volgen. Uiteraard kun je ook zorgen dat de luidsprekers op een prettig volume zijn afgestemd, niet te hard en niet te zacht. Vaak kun je dit met het toetsenbord (laptop) of de volumeknoppen (tablet en telefoon) gemakkelijk regelen.

Aan het begin en einde van de les kunnen andere deelnemers jou ook horen. Het is dan fijn dat je dicht genoeg bij de microfoon zit, zodat je goed verstaanbaar bent. En dat je snel je apparaat kunt bedienen om je microfoon aan- en uit te zetten in Zoom.

 

Beeld

Het kan soms lastig zijn om de perfecte plek te vinden voor je apparaat, zeker als het gaat om beeld. Het belangrijkste is dat je zelf goed zicht hebt op je apparaat, zodat je (als dat nodig is) gemakkelijk naar het beeld kunt kijken. Bij het volgen van een online les, vind ik het zelf vaak prettig wanneer mijn laptop of tablet op de grond naast mijn mat staat. Maar je kunt het apparaat ook op een kastje op tafel zetten. Let er op dat deze niet te hoog is, zodat je ook vanaf de grond op het beeld kunt kijken.

Voor mij is het fijn wanneer ik in ieder geval een deel van jou in beeld zie. Zorg dus dat je ook in de buurt van je camera zit, maar maak je er zeker niet te druk om. Het geeft helemaal niets wanneer er wat delen van je lichaam buiten beeld vallen, of dat je in bepaalde houdingen buiten beeld bent. Ook hier is de meest eenvoudige oplossing vaak om het apparaat op de grond te plaatsen.