Blog

Kledingkeuze

 

Tijdens de yogales is het belangrijk dat je kleding draagt waarin je je prettig en comfortabel voelt, en waarin je ongehinderd kunt bewegen. In deze blog vind je een aantal tips.

 

Broek

Kies een broek waarin jij je gemakkelijk voelt. Voor de een is dat een strakke, hippe yogalegging. Voor de ander is dat de joggingbroek die jaren geleden al versleten was, maar waar je nog geen afscheid van kunt nemen. Een spijkerbroek zou ik niet aanraden, hierin kun je je vaak toch iets minder makkelijk bewegen.

 

Top

Kies voor de bovenkleding ook weer iets waarin jij je prettig voelt. Misschien beweeg jij fijner in een oversized-shirt, of juist in iets dat strakker om je lichaam zit. Of misschien wil jij wel wegkruipen in een lekkere hoodie, terwijl een ander zo'n capuchon juist in de weg vind zitten. Een goede, aanvullende tip is om laagjes aan te trekken, zodat je je kleding gemakkelijk kunt aanpassen aan rustigere of juist wat actievere oefeningen.

 

Sokken

Het is belangrijk om je voeten warm genoeg te houden. Daarom raad ik aan om tijdens de yogales lekkere, warme sokken te dragen. Heb je tijdens staande oefeningen niet genoeg grip? Trek dan je sokken even uit en doe de oefeningen op blote voeten. En daarna kun je altijd je sokken weer aan trekken!

 

Sjaal

Een sjaal? Daarmee kun je vaak niet zo goed ongehinderd bewegen. Toch kan het fijn zijn hem bij de hand te hebben voor wanneer je afkoelt tijdens een rustige oefening, bijvoorbeeld tijdens het stilzitten. Als je sjaal binnen handbereik ligt, kun je hem gemakkelijk en snel om je heen slaan als het wat fris wordt.