Blog

Een plek kiezen

 

Yoga kun je áltijd en óveral beoefenen. Toch is het fijn om voor de online lessen een plekje voor jezelf te zoeken. In deze blogs lees je een aantal tips over een geschikte plek. 

 

Het fijne aan online lessen is dat je de plek waar je yoga beoefent helemaal zelf kunt inrichten. Je kunt zelf bijvoorbeeld de sfeer en de temperatuur kiezen, zonder dat je daarbij rekening hoeft te houden met andere yogabeoefenaars.

 

Als je huisgenoten hebt, is het natuurlijk wel belangrijk om rekening met hen te houden. Het kan dus fijn zijn om de les te volgen in een ruimte waarin je alleen kunt zijn en zo min mogelijk gestoord wordt. Zorg dat het een ruimte is waarin je je prettig voelt.

 

Daarnaast is het belangrijk dat je in de ruimte voldoende kunt bewegen. Is er genoeg ruimte om je mat heen? En ga eens op je mat staan, heb je voldoende ruimte om je armen rond en boven je uit te strekken?

 

Een nadeel aan online yoga kan zijn dat je toch niet helemaal de perfecte ruimte in huis kunt vinden. Kijk dan vooral naar wat er wel kan. Welke kleine aanpassingen kun je doen om toch op een prettige manier de les te kunnen volgen? En kun je misschien accepteren dat het dan niet helemaal optimaal is? Ook dat is yoga!

 

Wil je hierover meer inspiratie? Vraag er dan naar tijdens de les of neem op een andere manier contact met me op!